dc.contributor.author | Bilge, Sadık Müfit | |
dc.date.accessioned | 2025-10-08T12:16:42Z | |
dc.date.available | 2025-10-08T12:16:42Z | |
dc.date.issued | 2024 | en_US |
dc.identifier.isbn | 9786059437592 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12723/3855 | |
dc.description.abstract | Yumurta (tavuk yumurtası), şişirilip kurutulmuş bağırsak içine baharatlı sığır, koyun veya keçi eti kıyması doldurularak yapılan bir tür et ürünü olan sucuk ve kışlık olarak hazırlanan bir kuru et türü olan pastırma ile manda, inek ya da koyun sütünün kaynatılması suretiyle üretilen kaymak, Osmanlı halkının severek tükettiği yiyeceklerdi. Bu gıda maddeleri, yüzyıllar boyunca hem Osmanlı ve İstanbul mutfak kültürünün ve beslenme alışkanlıklarının önemli bir parçası hem de padişahlardan ve vezirlerden, hamallara ve kayıkçılara kadar her sınıftan ve her dinden İstanbullunun ziyafetlerden, iftar sofralarına, helva sohbetlerinden, içki meclislerine ve hamam sefalarına kadar çok severek ve iştahla yedikleri yiyeceklerdi. Bunlardan sucuk, pastırma ve kaymak, başka gıda maddelerine göre nispeten daha pahalı ürünlerdi. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | İstanbul | en_US |
dc.subject | Osmanlı | en_US |
dc.subject | Sucukçu | en_US |
dc.subject | Pastırmacı | en_US |
dc.subject | Kaymakçı | en_US |
dc.subject | Yumurtacı | en_US |
dc.subject | İaşe | en_US |
dc.subject | Üç Esnaf Grubu | en_US |
dc.title | Osmanlı İstanbulu’nun İaşesi ve Halkının Beslenmesinde Üç Esnaf Grubu SucukçuPastırmacı, Kaymakçı ve Yumurtacı Esnafı | en_US |
dc.type | bookPart | en_US |
dc.department | Diğer | en_US |
dc.identifier.startpage | 251 | en_US |
dc.identifier.endpage | 278 | en_US |
dc.relation.ispartof | Osmanlı İstanbulu Sempozyumu IX | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Kitap Bölümü - Uluslararası | en_US |