Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBilge, Sadık Müfit
dc.date.accessioned2025-10-08T12:16:42Z
dc.date.available2025-10-08T12:16:42Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.isbn9786059437592
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12723/3855
dc.description.abstractYumurta (tavuk yumurtası), şişirilip kurutulmuş bağırsak içine baharatlı sığır, koyun veya keçi eti kıyması doldurularak yapılan bir tür et ürünü olan sucuk ve kışlık olarak hazırlanan bir kuru et türü olan pastırma ile manda, inek ya da koyun sütünün kaynatılması suretiyle üretilen kaymak, Osmanlı halkının severek tükettiği yiyeceklerdi. Bu gıda maddeleri, yüzyıllar boyunca hem Osmanlı ve İstanbul mutfak kültürünün ve beslenme alışkanlıklarının önemli bir parçası hem de padişahlardan ve vezirlerden, hamallara ve kayıkçılara kadar her sınıftan ve her dinden İstanbullunun ziyafetlerden, iftar sofralarına, helva sohbetlerinden, içki meclislerine ve hamam sefalarına kadar çok severek ve iştahla yedikleri yiyeceklerdi. Bunlardan sucuk, pastırma ve kaymak, başka gıda maddelerine göre nispeten daha pahalı ürünlerdi.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul 29 Mayıs Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİstanbulen_US
dc.subjectOsmanlıen_US
dc.subjectSucukçuen_US
dc.subjectPastırmacıen_US
dc.subjectKaymakçıen_US
dc.subjectYumurtacıen_US
dc.subjectİaşeen_US
dc.subjectÜç Esnaf Grubuen_US
dc.titleOsmanlı İstanbulu’nun İaşesi ve Halkının Beslenmesinde Üç Esnaf Grubu SucukçuPastırmacı, Kaymakçı ve Yumurtacı Esnafıen_US
dc.typebookParten_US
dc.departmentDiğeren_US
dc.identifier.startpage251en_US
dc.identifier.endpage278en_US
dc.relation.ispartofOsmanlı İstanbulu Sempozyumu IXen_US
dc.relation.publicationcategoryKitap Bölümü - Uluslararasıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster